Κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των τριών ξεχωριστών καλλιτεχνών

«Αινίγματα» είναι ο τίτλος του νέου δίσκου του Παντελή Θαλασσινού, που υπογράφουν ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής και ο στιχουργός Κώστας Φασουλάς.

Στο τραγούδι «Τα ξένα»  συμμετέχει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Τρεις σημαντικοί συντελεστές του νεότερου ελληνικού τραγουδιού, συναντώνται για πρώτη φορά δισκογραφικά, με τα δικά τους «Αινίγματα», τραγούδια που συνομιλούν με το μυστήριο και το αβέβαιο του έρωτα, την ανεξήγητη δύναμη της στιγμής μέσα στο χρόνο και τη γοητεία του παράδοξου, όπου αυτό συνεχίζει να μας συναρπάζει.

Οι πιο κατάλληλοι να μιλήσουν για τα «Αινίγματα» είναι οι δημιουργοί που τους έδωσαν υπόσταση και ο ερμηνευτής που τους χάρισε πνοή.

Γιώργος Καζαντζής:

«Τα «Αινίγματα» είναι ένας δίσκος που είναι ριζωμένος βαθιά και στους τρεις μας.

Ουσιαστικά είναι μία δουλειά που η δημιουργία της προκλήθηκε από τον Κώστα Φασουλά. Τα επτά πρώτα κομμάτια που μου έστειλε, με βρήκαν σε περίοδο εκτός οίστρου. Τότε έκανε κάτι που δεν μου έχει ξανασυμβεί. 

Σκανάρισε όλο μου το έργο και βρήκε συνάφεια μεταξύ δύο στίχων του με δύο οργανικά μου. Αυτό με συγκίνησε και με πυροδότησε να γράψω όλα τα κομμάτια. Στην πορεία όταν άρχισε να μαζεύεται το υλικό αποφασίσαμε ακολουθώντας μία βαθύτερη  κοινή έμπνευση να τα προτείνουμε στον Παντελή. Έτσι η επιλογή του αποτελεί το κομμάτι της έμπνευσης που έλειπε και από τους δυο μας για να ολοκληρωθεί το έργο. Ο Παντελής ενθουσιάστηκε και να το αποτέλεσμα!»

Κώστας Φασουλάς:

«Με το αβέβαιο και το αναπάντητο σε σταθερό χρόνο, είπαμε τα τραγούδια μας Αινίγματα, ανοίγοντας  το πλάνο  του μυστηρίου που συνοδεύει την αγωνία μας για το τραγούδι και την ίδια τη ζωή. Γιώργο και Παντελή σας ευχαριστώ για τη συμπόρευση. Το μόνο απαντημένο, τελικά είναι, ότι η συνύπαρξη με ανθρώπους που εκτιμάς κάνει το ταξίδι, το όποιο ταξίδι,  ξεχωριστό.»

Παντελής Θαλασσινός:

«Δε θα πω «είναι τιμή μου που συμμετέχω» γιατί είμαστε παρέα. Ο Κωστας κι ο Γιωργος μου έδωσαν ν ακούσω κάτι καινούργιο και βρήκα μέσα και τον εαυτό μου. Άκουσα τα τραγούδια κ συγκινήθηκα. Η συγκίνηση είναι μια κάποια ανταμοιβή στην ειλικρίνεια. Σε ξυπνάει απ την καταστολή. 

Νομίζω, ότι το ίδιο θα συμβεί όταν ένας ανυποψίαστος ακροατής τα αφουγκραστεί και δεν τα ακούσει απλά σαν χαλί και μουσική υπόκρουση. 

Δεν είναι πασατέμπος. Είναι μια αληθινή δουλειά μπούσουλας για τη ρότα μας. Μας πάει παρακάτω. Εκεί που ενώ δυσκολεύεσαι στο ταξίδι, μεθάς απ την ομορφιά του προορισμού.  Είναι δύο δημιουργοί που πάντα «ζήλευα» και με ενέπνεαν. Θεωρώ αυτή τη δουλειά συνέχεια της δισκογραφίας μου, και θα ζήλευα πιο πολύ αν τα τραγούδια τα έλεγε άλλος.»

Ο δίσκος «Αινίγματα» κυκλοφορεί σε cd και ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και τα τραγούδια του είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Αποκτήστε το CD «Αινίγματα» εδώ :

Την κυκλοφορία του album συνοδεύει ένα όμορφο music video που οπτικοποιεί το τραγούδι «Λευκό χαρτί» σε παραγωγή, γενική επιμέλεια και μοντάζ  του Γιώργου Καζαντζή.

Ακούστε τα τραγούδια στο YouTube :

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του σταθμού μας!

We are an independent, non-profit, online radio Broadcasting 24/7 live from London, New York, Los Angeles, beyond

Subtitle
Install our free App:

Some description text for this item

Subtitle
Submit

Some description text for this item

Keep me up-to-date via email with the latest news, pre-sales and more from Rare Radio Store

© copyright 2024. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing
© copyright 2024. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing