Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου της Διεύθυνσης ΔΟΠΑΡ – Δήμος Ρόδου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, διοργανώνει για 13η συνεχόμενη χρονιά το σύνθετο Εκπαιδευτικό του Πρόγραμμα, «ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ», που κάθε χρόνο το αγκαλιάζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Παράλληλα, μαθητές και μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν για 16η συνεχόμενη χρονιά στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες», που διατρέχει τις ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.

Οι «ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» οδηγούν τους μαθητές και τις μαθήτριες στην ανάγνωση βιβλίων ως ελεύθερη επιλογή και όχι ως υποχρέωση, μέσα από τη βιωματική εμπλοκή τους με το κείμενο και τις παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία με την Λογοτεχνία και τους δημιουργούς της, η προώθηση της Φιλαναγνωσίας, ώστε να μπει ένα λιθαράκι στην εδραίωση του αναγνωστικού ενδιαφέροντος και στην εξοικείωση με την Ανάγνωση ως μορφή ψυχαγωγίας, η αγάπη για τον Πεζό και Ποιητικό Λόγο, αλλά και ο εμπλουτισμός των γνώσεων, η ευαισθητοποίηση αναφορικά με θέματα που μας αφορούν. Ταυτόχρονα δίνεται μια διασκεδαστική ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παιδιά τις δημιουργικές τους δεξιότητες στην Γραφή, αλλά και να ανακαλύψουν και αξιοποιήσουν κι άλλες δημιουργικές τους ικανότητες.

Κεντρικός θεματικός πυρήνας αλλά και έμπνευση για τις Βιβλιοπεριπέτειες το 2024 επιλέχθηκε το Φυσικό Περιβάλλον.
Η Γη, ο τόπος μας, η χλωρίδα και η πανίδα, οι θάλασσες, η ατμόσφαιρα, ο τρόπος διαχείρισής τους, η συμπεριφορά και οι επιλογές μας, αποτελούν ένα ευρύτατο πεδίο μελέτης, έμπνευσης και δράσης για μικρούς και μεγάλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ Pdf που ακολουθεί:

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του σταθμού μας!

We are an independent, non-profit, online radio Broadcasting 24/7 live from London, New York, Los Angeles, beyond

Subtitle
Install our free App:

Some description text for this item

Subtitle
Submit

Some description text for this item

Keep me up-to-date via email with the latest news, pre-sales and more from Rare Radio Store

© copyright 2024. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing
© copyright 2024. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing