Με αφορμή την press conference του κ. Σέργιου Αϊβάζη, ένα άρθρο που απευθύνεται και όλους τους αρμόδιους. Δήμου και Περιφέρειας.
Οι πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις στην Ρόδο δεν σταματούν ποτέ. Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που διαφοροποιεί το νησί απ’ όλα σχεδόν τα υπόλοιπα. Ο πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου κ. Σέργιος Αϊβάζης, σε μια συνάντηση του με τους δημοσιογράφους μίλησε για όλα όσα θα γίνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς και που αφορούν – όχι μόνο τους “εραστές” της τέχνης, αλλά και όλη την τοπική κοινωνία.
- Κατ’ αρχήν στο Νεστορίδειο Μέλαθρο θα γίνουν εργασίες συντήρησης, να αναδειχθούν τα μοναδικά έργα τέχνης που διαθέτει και φυσικά, να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων –αφού μετά από το 2002 δεν είχε γίνει καμία ανάλογη παρέμβαση που να εξασφαλίζει την ασφάλεια του χώρου τόσο για τα έργα όσο και για το ίδιο το κτήριο.
- Θα γίνει μια πολύ σημαντική εικαστική έκθεση που αναφέρεται στον Αιγιακό χώρο και τον ρόλο της Δωδεκανήσου στην Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για μια συλλογή της κας Γιόρκ που αποτελείται από γκραβούρες τις οποίες, έχει δωρίσει στον Δήμο Ρόδου.
- Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί μία εικαστική έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή ενώ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πάολας & Ιωάννη Νεστορίδου, θα διοργανωθούν –ύστερα από χρόνια- τα ‘Νεστορίδεια’.
- Το Μουσείο συνεχίζει το πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, από μικρά παιδιά έως ενήλικες, οικογένειες κ.λπ. σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής και το Εθνικό Θέατρο Αθηνών.
Μπράβο στο Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου και στον κ. Σέργιο Αϊβάζη, αλλά πρέπει στο “παιχνίδι” να μπει και ο Δήμος και η περιφέρεια. Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι εκθέσεις και τα μουσεία. Πολιτισμός είναι και το θέατρο και η μουσική. Σε κανονική βάση για όλη την χρονιά, και όχι μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο.
Μπορούμε να διοργανώνουμε και να φιλοξενούμε από μικρές ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις (μονολόγους- αναλόγιο κτλ.) μέχρι μικρές unplugged συναυλίες κλασσικής, Jazz και σύγχρονης μουσικής. Για να σας δώσουμε ένα μικρό παράδειγμα. Υπάρχει αυτή η παράσταση για τον Νίκο Γκάτσο με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Μανώλη Μητσιά, που είναι αριστούργημα. Γιατί να μην την δει ο κόσμος της Ρόδου;
Μήπως ο κ. Αϊβάζης και το Μουσείο Νεοελληνικής τέχνης Ρόδου μπορούν να παίξουν ρόλο; Μήπως να δραστηριοποιηθούν περισσότερο; Τα μουσεία όλου του κόσμου πια έχουν φύγει από τα “στεγανά” όρια των εικαστικών. Παρουσιάζουν πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε είδους – ακόμα και επιδείξεις μόδας κάνουν.