Μια ακόμη παράδοση μηχανήματος της ΑΜΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή» προς το γενικό Νοσοκομείο Ρόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τα μέλη του δ.σ. Ο φορητός Υπερηχοτομογράφος της Μονάδας Επεμβατικής Ακτινολογίας βρίσκεται πλέον στο νοσοκομείο της Ρόδου και στα χέρια του επεμβατικού ακτινολόγου κ. Μάριου Γεωργανά,  η χρήση του οποίου στους ογκολογικούς ασθενείς, είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε κάτω από κλίμα συγκίνησης για το έργο που θα παραχθεί με το εν λόγω μηχάνημα που είναι νέας τεχνολογίας και ιδιαίτερα βοηθητικό στα χέρια του ιατρού που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε ένα μηχάνημα περασμένης τεχνολογίας (15ετίας).

Ο κ. Γεωργανάς κατά την παράδοση του μηχανήματος, το οποίο αγοράστηκε από την πώληση μπλουζών του Νοεμβρίου που μας πέρασε, με χιλιάδες συμπολίτες μας να αγκαλιάζουν για άλλη μια φορά το εγχείρημα αυτό, ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας για τη χρησιμότητά του:

«Θα το χρησιμοποιήσουμε στις παροχετεύσεις, σε συλλογές, στον θώρακα, στην κοιλιά, σε αποστήματα, θα το χρησιμοποιήσουμε για παράδειγμα για να καυτηριάσουμε το ήπαρ όταν χρειαστεί. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι είναι εύχρηστο, μικρό, φορητό (μεταφέρεται οπουδήποτε χρειαστεί) και με τεχνολογία αιχμής. Και εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω δια μέσου εσάς, όλους τους συμπολίτες μας εδώ στη Ρόδο, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Δείχνει ότι έχει αντανακλαστικά η κοινωνία μας, και στις μέρες μας τα αντανακλαστικά αυτά τα οποία είναι ανθρώπινα, είναι πάρα πολύ σημαντικά. Γιατί έτσι όπως βαίνουν οι καιροί, μόνο χέρι- χέρι θα πάμε παρακάτω, χωριστά δεν θα πάει κανένας μας πουθενά».

Να σημειωθεί πως ο στόχος για την αγορά του εν λόγω μηχανήματος τέθηκε από πριν την εκδήλωση του Νοεμβρίου και όπως κάθε χρόνο αποφασίστηκε η αγορά του έπειτα από συνεννόηση του διοικητή του νοσοκομείου κ. Σταύρου Τσαντή, με τους ιατρούς του νοσοκομείου μας, κατανέμοντας τις ανάγκες που υπάρχουν.

Σε ό,τι αφορά το μηχάνημα, θα πρέπει να σημειωθεί πως  χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση των κεντρικών συσκευών χημειοθεραπείας, (port catheters, PICC lines, central lines), τον καθετηριασμό κεντρικών αγγείων για επεμβατικές πράξεις, την παρακέντηση κακοήθων συλλόγων, αποστημάτων, και για τις συχνές και αναρίθμητες επιπλοκές στον ογκολογικό ασθενή σε θώρακα και κοιλία, βιοψίες συμπαγών οργάνων και λεμφαδένων προκειμένου τη διάγνωση της πιθανής νόσου κ.α.

Για μια ακόμη φορά, η ΑΜΚΕ ευχαριστεί όλους όσοι ενίσχυσαν την εκδήλωση της ΑΜΚΕ “Ρόδος για τη Ζωή”, αγοράζοντας τις μπλούζες της εκδήλωσης.

Ραντεβού, στις 5 Νοεμβρίου του 2023 με νέο στόχο που θα ανακοινωθεί σύντομα!

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του σταθμού μας!

We are an independent, non-profit, online radio Broadcasting 24/7 live from London, New York, Los Angeles, beyond

Subtitle
Install our free App:

Some description text for this item

Subtitle
Submit

Some description text for this item

Keep me up-to-date via email with the latest news, pre-sales and more from Rare Radio Store

© copyright 2024. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing
© copyright 2024. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing