Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, το Πασχαλιάτικο Μπαζάρ του Σωματείου υποτροφιών «Δωδεκανησιακή Μέλισσα», Επιτροπή Ρόδου, στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κατάστημα COCONUT KIDS.
Ροδίτισσες και Ροδίτες περιμένουν το ΜΠΑΖΑΡ για να προμηθευτούν τα πασχαλιάτικά τους δώρα και προϊόντα για το σπίτι, τόσο για την ποιότητα και ποικιλία που βρίσκουν όσο και γιατί γνωρίζουν και στηρίζουν τους σκοπούς της Μέλισσας. Όλη η προσπάθεια, σταθερά και διαχρονικά κατευθύνεται στη βοήθεια των οικονομικών αδύναμων Δωδεκανήσιων σπουδαστών να σπουδάσουν. Τα έσοδα καλύπτουν αποκλειστικά τις υποτροφίες των φοιτητών. Ο φετινός στόχος είναι να καλυφθούν από τη διοργάνωση 3 τουλάχιστον υποτροφίες πράγμα που απαιτεί προσπάθεια από όλους μας. Μεγάλο το έργο αλλά και αντίστοιχα η ανταπόκριση του κόσμου.
Τα είδη του Μπαζάρ μεταξύ άλλων είναι: κουλουράκια Λαμπριάτικα, χειροποίητα εδέσματα και γλυκίσματα, πίτες, αλμυρά, τυριά, σοκολατένια αυγά, μοναδικά Πασχαλιάτικα στεφάνια, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες. Για τη στήριξη του σκοπού, θα υπάρχει επί πλέον λαχειαγορά με δώρα, παιδικά ρούχα από το κατάστημα coconut kids.
Μοιραζόμαστε μια όμορφη ιστορία Το 1931 η Αντιγόνη Ζουρούδη ίδρυσε στην Αθήνα ένα γυναικείο πατριωτικό Σωματείο, τη ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ. Μέλη ήταν Δωδεκανήσιες της Αττικής, με σκοπό να προβάλλουν το Δωδεκανησιακό Ζήτημα δηλ την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Μετά την Ενσωμάτωση, το Σωματείο θέσπισε και μέχρι σήμερα χορηγεί υποτροφίες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αδύναμων οικονομικά φοιτητών, Δωδεκανησιακής καταγωγής.
Το σύνθημα ήταν «κανένα παιδί να μη στερηθεί τη γνώση!».
Στη Ρόδο, λειτουργεί Παράρτημα της Δωδεκανησιακής Μέλισσας. Ιδρύθηκε το 1986, διοικείται από Τοπική Επιτροπή και ομάδα συνεργασίας που αποτελείται αυτή την περίοδο από τις : Άννα Χαρίτου, Φαίδρα Στρατή , Μαίρη Παρασκευά, Ντίνα Μαχαιρίδη, Άντα Καραγιάννη. Έχει πάνω από 150 μέλη. Τα έσοδα του σωματείου προέρχονται από : συνδρομές (20 € το χρόνο) , δωρεές και εισπράξεις από εκδηλώσεις. Έχουν σπουδάσει με τη βοήθεια όλων, πάνω από 1.000 παιδιά από τη Δωδεκάνησο. Η συμβολή του Σωματείου έχει αναγνωρισθεί και τιμηθεί από την πολιτεία, από δωδεκανησιακούς φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης καθώς και από το οικουμενικό Πατριαρχείο.
Η ροδιακή κοινωνία, ευαισθητοποιημένη και αλληλέγγυα, είναι πάντα παρούσα και ενισχύει με τις αγορές της κάθε χρόνο το Μπαζάρ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας που είναι κατά γενική ομολογία και πολύ καλαίσθητο και με εξαιρετικά είδη, δημιουργίες και προσφορές των μελών και των χορηγών της.