Το 8ο κατά σειρά μυθιστόρημά της θα παρουσιάσει στη Ρόδο την ερχόμενη Κυριακή, 6 Νοεμβρίου η συγγραφέας Χρύσα Ζανεσή Αλεξάκη.
Πρόκειται για το βιβλίο «Η σκακιέρα ενός γάμου» το οποίο θα παρουσιαστεί στο κηποθέατρο «Ροδίνι» στις 18:30. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η εκπαιδευτικός κα. Βούλα Γουτουχίδου. Αποσπάσματα θα διαβάζει η μεταφράστρια κα. Αντωνία Τερζάκη. Για το βιβλίο ακόμα θα μιλήσει ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος, κοινωνιολόγος και σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Περίληψη του μυθιστορήματος «Η σκακιέρα ενός γάμου»:
«Τα παιδιά γιε μου, πάνω απ’ όλα. Αυτό δεν πρέπει κανένας γονιός να το ξεχνάει.
Ποιος είπε πως ένας πατέρας προσπαθεί λιγότερο για τα παιδιά του; Ποιος λέει πως μόνο η μάνα γίνεται θυσία για τα σπλάχνα της; Ξέρεις πόσες κρυφές θυσίες κάνει ένας πατέρας καθημερινά, χωρίς να τον επικροτεί κανένας; Πόσες έγνοιες, πόσες σκοτούρες και πόσες ανησυχίες κρύβει μέσα του μέχρι να τα δει να μεγαλώνουν;

Ξέρεις πόσες φορές θα κλάψεις κρυφά από όλους γι’ αυτά; Ξέρεις πόσες φορές θα υπερβείς τα όρια της αντοχής σου για να μην τους λείψει το γέλιο από τα χείλη τους;

Δεν γνωρίζεις ακόμη γιε μου, τι σημαίνει να είσαι πατέρας… Θα το μάθεις με το πέρασμα των χρόνων. Και τότε πρέπει να σηκώσεις ψηλότερα το κεφάλι και να μην υποχρεωθείς να το σκύψεις μπροστά τους για κανέναν λόγο». Τον έπνιγε η οργή γιατί του στερούσαν το δικαίωμα του Πατέρα.
Θα πολεμούσε μέχρις εσχάτων για να απεγκλωβίσει τα παιδιά του από την ψευτιά και το μίσος που έσπειρε ανάμεσά τους η μητέρα τους. Θα έδινε μάχες ενάντια στους νόμους ώστε να γίνει συνοδοιπόρος και όχι παρατηρητής της ζωής τους. Θα τα κατάφερνε; Κρατούσε στα χέρια του το όπλο ενάντια σε κάθε δυσκολία και αυτό δεν ηταν τίποτ’ άλλο από την ανιδιοτελή πατρική αγάπη του!
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η κα Χρύσα Ζανεσή Αλεξάκη γεννήθηκε στην Κρήτη και από την ηλικία των δώδεκα χρόνων ζει μόνιμα στη Ρόδο.
Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά δύο αξιολάτρευτων εγγονιών. Από μικρή ήταν δραστήρια, ρομαντική και ονειροπόλα. Δεν της αρέσει να ταξιδεύει, παρά μονάχα σε κάτασπρες θάλασσες, όπως παρομοιάζει τις λευκές σελίδες όπου γράφει.
Έχει δύο μεγάλες αγάπες. Την κομμωτική, όπου και διατηρεί μια επιτυχημένη επιχείρηση και τη συγγραφή. Γράφει μυθιστορήματα, παιδικά διηγήματα, αφηγήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, και ποιήματα σε δεκαπεντασύλλαβα.

Έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το διήγημα «Άρωμα ελευθερίας» και από την Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου για το «Ασήκωτη η προσμονή». Αρκετά από τα διηγήματά της υπάρχουν σε συλλογικές εκδόσεις. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και έχει λάβει μέρος σε αρκετές επιτυχημένες παραστάσεις. Έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοράσεις, και εφημερίδες.

Βιβλία της ίδιας:
• Σερφάρω αγάπη μου… Σερφάρω, 2013
• Έρωτας με χρώμα φεγγαριού, 2014
• Έρωτας δυνάστης, 2015
• Ους ο Θεός… ΧΩΡΙΖΕΤΩ, 2016
• ΖΗΝΟΒΙΑ (Ζωή Χωρίς Βία), 2018
• Στο σημείο 12, 2019
• Αστίλ, 2020

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του σταθμού μας!

We are an independent, non-profit, online radio Broadcasting 24/7 live from London, New York, Los Angeles, beyond

Subtitle
Install our free App:

Some description text for this item

Subtitle
Submit

Some description text for this item

Keep me up-to-date via email with the latest news, pre-sales and more from Rare Radio Store

© copyright 2022. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing
© copyright 2022. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing