Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, μεταξύ του Αιγαίου πελάγους και των ακτών της Μέσης Ανατολής. Ως σταυροδρόμι πολιτισμών, συνυπάρχει με το κλασικό, το παραδοσιακό και το σύγχρονο.
Οι μουσικές αυτές συνεργασίες, προσφέρουν υψηλό μουσικό και μορφωτικό αντίκτυπο για τους/τις μαθητές/μαθήτριες, τους/τις εκπαιδευτικούς των Σχολείων και τις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες και καλλιέργεια διαφορετικών ειδών μουσικής (κλασική, παραδοσιακή, σύγχρονη, λαϊκή).

Το 4ο Φεστιβάλ “Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων”, θα υλοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2024, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου και στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι δύο πρώτες ημέρες θα μεταφερθούν στον ιερό καθολικό ναό του Αγίου Φραγκίσκου). Μας τιμούν με τη συμμετοχή τους, δεκάδες μουσικά σύνολα από τα Μουσικά Σχολεία: Αθηνών, Αργολίδας, Κορίνθου, Πάτρας, Πειραιά, Ρόδου φυσικά, καθώς και από την Ματέρα της Ιταλίας και την Ανδαλουσία της Ισπανίας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνεργασία και τη στήριξη: Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Διεύθυνσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δήμου Ρόδου, Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, Πανεπιστημίου Αιγαίου, Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι συναυλίες θα μεταδίδονται ζωντανά στο κανάλι του Σχολείου στο youtube.com/musicschoolrhodes

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του σταθμού μας!

We are an independent, non-profit, online radio Broadcasting 24/7 live from London, New York, Los Angeles, beyond

Subtitle
Install our free App:

Some description text for this item

Subtitle
Submit

Some description text for this item

Keep me up-to-date via email with the latest news, pre-sales and more from Rare Radio Store

© copyright 2024. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing
© copyright 2024. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing