Η Μ.Κ.Ο. «Διαδρομή Ελπίδας» πραγματοποιήθηκε στις 29.06.2014 για πρώτη φορά με φιλανθρωπικό σκοπό. Το Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης της ΚοντόγιαννουΤσαμπίκας και το γυμναστήριο- κέντρο ευεξίας High Level του Δαμιανού Ιάκωβου αποφάσισαν να διοργανώσουν μια πεζοπορία στο άκουσμα της ανάγκης για νοσηλεία ενός μικρού κοριτσιού εν ονόματι Ελπίδα που έπασχε από λευχαιμία με σκοπό να προσφέρουν μια μικρή βοήθεια στην οικογένεια της μικρής. Με τη βοήθεια χορηγών τυπώθηκαν μπλουζάκια και οι συμμετέχοντες ενίσχυσαν με την αγορά τους. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, δόθηκαν στην οικογένεια της μικρής Ελπίδας, η οποία σήμερα είναι υγειέστατη ευτυχώς καθώς ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η «Διαδρομή Ελπίδας» ήταν μια αυθόρμητη κίνηση ανθρωπιάς και βοήθειας στο συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη. Στην αρχή δεν υπήρχε στο μυαλό η εδραίωση της διαδρομής. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα διοργανώθηκε ένα πάρτι με φιλανθρωπικό σκοπό ανεξάρτητο από τη Διαδρομή Ελπίδας, όπου τα έσοδα μοιράστηκαν σε οικογένειες που είχαν μεγάλη ανάγκη. Μετά το πάρτι και τη μεγάλη απήχηση του κόσμου, οι διοργανωτές αποφάσισαν η Διαδρομή Ελπίδας να συνεχιστεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Έτσι ιδρύθηκε η Μ.Κ.Ο Διαδρομή Ελπίδας. 

Η «2η Διαδρομή Ελπίδας» πραγματοποιήθηκε 15.11.2015 και ο σκοπός ήταν η αγορά ενός μόνιτορ για το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου. Η συμμετοχή του κόσμου πάντα πολύ σημαντική για την επίτευξη του στόχου, όπως και η αρωγή των χορηγών καθώς δίχως τη συμβολή τους, η πραγματοποίηση του στόχου θα ήταν ακατόρθωτη. Η καθιέρωση της διαδρομής είναι γεγονός και η αναμονή του κόσμου να συμμετάσχουν στο περπάτημα κάθε χρόνο μεγάλη. 

Η «3η Διαδρομή Ελπίδας» διοργανώθηκε 13.11.2016 και αποσκοπεί για ακόμη μια φορά στη συντήρηση και αγορά εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας. Αγοράστηκαν δύο μηχανικά κρεβάτια, ενώ με εθελοντική εργασία βάφτηκε ένα μεγάλο μέρος του Κέντρου Υγείας. Επίσης, δόθηκαν κάποια χρήματα που περίσσεψαν στον πολιτιστικό σύλλογο Αρχαγγελου ” ΑΙΘΩΝΑ “για τη μόνωση της οροφής του κτηρίου που στεγάζεται. 

Η «4η Διαδρομή Ελπίδας» πραγματοποιήθηκε 12.11.2017 και σκοπός ήταν η αγορά καρδιογράφου. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα την αγορά του καρδιογράφου, ενός οξύμετρου για τα μωρά, τον εξοπλισμό του χώρου υποδοχής των ασθενών και την τοποθέτηση κλιματιστικών στο Κέντρο Υγείας.

Η Μ.Κ.Ο. «Διαδρομή Ελπίδας» για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει πεζοπορία αφιερώνοντας τη δράση της στο παιδί. Το χωριό δε διαθέτει έναν ασφαλή χώρο αναψυχής για τα μικρά παιδιά. Η μοναδική παιδική χαρά που διαθέτει δεν είναι λειτουργική και ασφαλής και μπορεί να χαρακτηριστεί και επικίνδυνη. Η Μ.Κ.Ο αποφάσισε να γιορτάσει τα πέντε χρόνια δράσης της διοργανώνοντας περπάτημα για ένα διαφορετικό σκοπό, έχοντας επίκεντρο το παιδί. Έτσι, στόχος είναι να καταστεί ασφαλής και επισκέψιμη η παιδική χαρά σε συνεργασία με το Δήμο και το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

 Η «5η Διαδρομή Ελπίδας» πραγματοποιήθηκε 25.11.2018 αφιερωμένη αποκλειστικά στο παιδί, και σκοπός ήταν η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στο Αρχάγγελο.

Η «6η Διαδρομή Ελπίδας» πραγματοποιήθηκε 24.11.2019 με σκοπό την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της παιδικής χαράς Αρχαγγέλου.Με εθελοντική εργασία βάφτηκαν τα προστατευτικά κάγκελα της παιδικής χαράς.

Η «7η Διαδρομή Ελπίδας» πραγματοποιήθηκε στις 21.11.2021 και είχε στόχο την αγορά και την τοποθέτηση 3 απεινιδωτών σε κεντρικά σημεία του χωριού για να είναι προσβάσιμα από όλους. Επίσης αγοράστηκαν και 2 monitor για τα ασθενοφόρα της Ρόδου, με ένα να τοποθετείται σε αυτό του Αρχαγγέλου. Επίσης, δόθηκαν 1500 ευρώ, στην μικρή Αγγελική που είχε πρόβλημα υγείας στα μάτια.

Η 8η Διαδρομής Ελπίδας πραγματοποιήθηκε στις 20/11/2022 και είχε στόχο την παροχή εκπαιδευτικού εξοπλισμού  στα τρία νηπιαγωγεία και στον παιδικό σταθμό του Αρχαγγέλου. Επίσης την αγορά ενός απινιδωτή, ο οποίος τοποθετήθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Αρχάγγελο.

Φέτος, η 9η Διαδρομή Ελπίδας έχει στόχο την  παροχή αντλιών όμβριων υδάτων στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου. Επίσης, την αγορά τριών απινιδωτών για τον Αρχάγγελο.

Κάθε χρόνο οι διοργανωτές φροντίζουν ώστε η διαδρομή να είναι διαφορετική αποσκοπώντας όχι μόνο σε φιλανθρωπικό έργο, αλλά και για τη γνωριμία της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας!

Η συμβολή των χορηγών και η συμμετοχή του κόσμου θα σταθούν για ακόμη μια χρονιά μοχλός επίτευξης του στόχου μας.
 Σας περιμένουμε και φέτος να περπατήσουμε και να περάσουμε όμορφα προσφέροντας!!

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του σταθμού μας!

We are an independent, non-profit, online radio Broadcasting 24/7 live from London, New York, Los Angeles, beyond

Subtitle
Install our free App:

Some description text for this item

Subtitle
Submit

Some description text for this item

Keep me up-to-date via email with the latest news, pre-sales and more from Rare Radio Store

© copyright 2024. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing
© copyright 2024. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing