Ηχηρό μήνυμα από το Δήμο Ρόδου-«Λέμε ΟΧΙ στην παιδική κακοποίηση»

Η παιδική κακοποίηση αποτελεί φαινόμενο που ολοένα και περισσότερο απαντάται στη σημερινή πραγματικότητα. Παγκοσμίως επικρατεί σε πολύ υψηλά, αφού υπολογίζεται πως μόνο τον περασμένο χρόνο 1 δισεκατομμύριο παιδιά, ηλικίας 2 έως 17 ετών, υπέστησαν σωματική, σεξουαλική ή συναισθηματική βία ή παραμέληση. Αγόρια και κορίτσια έχουν ίδιο κίνδυνο σωματικής και συναισθηματικής κακοποίησης και παραμέλησης, ενώ τα κορίτσια εκτίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο σεξουαλικής κακοποίησης.
Η κακοποίηση του παιδιού μπορεί να προληφθεί. Η πρόληψη και η αντίδραση στο φαινόμενο της βίας στα παιδιά απαιτεί συστηματική προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος και να αναδειχθούν όλοι οι προστατευτικοί παράγοντες και στα τέσσερα συναφή επίπεδα κινδύνου (προσωπικό, σχέσεων, κοινοτικό, κοινωνικό).
Στο πλαίσιο αυτό, με την αρωγή του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη και τη συνεργασία του Πρόεδρου Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου και Προέδρου του ΤΕΠΑΕΣ Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή Παναγιώτη Ι. Σταμάτη και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για θέματα Ισότητας και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κα. Ευδοκίας Αποστολίδη – Πάττα διοργανώνεται εσπερίδα με τίτλο: «Λέμε ΟΧΙ στην παιδική κακοποίηση» τη Δευτέρα 29-05-2023 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο Ισογείου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Εισηγήσεις:
«Κακοποίηση παιδιών: Μέτρα και πολιτικές πρόληψης»
Καθηγήτρια Αναστασία Ζήση στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο Κοινότητα & Ψυχική Υγεία. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στον ερευνητικό σχεδιασμό και τη μεθοδολογία κοινωνικών ερευνών, τη διεξαγωγή ομάδων εστίασης, την ανάλυση ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων σχετικά με θέματα κοινοτήτων, ψυχικής υγείας, κοινωνικής παρέκκλισης και ταξικών ανισοτήτων.
«Παιδική κακοποίηση: Πρόληψη-Κλινική εικόνα-Αντιμετώπιση»
Δρ. Σοφία Καραγιαννοπούλου-Κόγιου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής & Προαγωγής της Υγείας Β. Ελλάδας, Παιδίατρος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Διδακτόρισσα ΑΠΘ. Εξειδικεύτηκε στην παιδονευρολογία στο Νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου και διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα Αγωγής Υγείας που αφορούν την παιδική ηλικία.
Στο τέλος της εσπερίδας θα υπάρχει δυνατότητα συζήτησης για το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα της παιδικής κακοποίησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του σταθμού μας!

We are an independent, non-profit, online radio Broadcasting 24/7 live from London, New York, Los Angeles, beyond

Subtitle
Install our free App:

Some description text for this item

Subtitle
Submit

Some description text for this item

Keep me up-to-date via email with the latest news, pre-sales and more from Rare Radio Store

© copyright 2024. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing
© copyright 2024. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing