Δεν ξέρουμε αν είναι καλά, αν είναι ευχαριστημένη ή αν επιβεβαιώνεται το “σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν”.

Η Μαίρη Λίντα σήμερα (9 Νοεμβρίου) γίνεται 87 ετών και είναι ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα, γιατί έχουμε πήξει στο κουτσομπολιό και στις ελλιπείς ενημερώσεις.

Κανείς από τους οικείους της δεν βγαίνει να πει μερικά πράγματα όπως ακριβώς είναι και συνεχίζονται να πλανώνται ερωτηματικά στον αέρα. Όλοι ξέρουμε πως εδώ και κάποια χρόνια η σπουδαία τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα βρίσκεται στο Δημόσιο Γηροκομείο Αθηνών, καθώς ένα σύνθετο πρόβλημα υγείας υποχρέωσε την κόρη της Εύα Θεοχάρη να την μεταφέρει στο συγκεκριμένο ίδρυμα. Από τότε – για μια ακόμη φορά – διαβάζουμε του καθενός το μακρύ του και το κοντό του.

Κάποιοι λένε πως προσπαθεί να είναι χαμογελαστή και πηγαίνει πολύ καλύτερα, ενώ η πόρτα του δωματίου της δεν αναφέρει το όνομά της προκειμένου το ίδρυμα να την προστατέψει από επισκέψεις άλλων τροφίμων που μπορεί να την κουράσουν.

Άλλοι κατηγορούν το οικογενειακό της περιβάλλον που την έκλεισαν στο Δημόσιο γηροκομείο. 

Εκφράζουν απόψεις χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ζήτησα από τον πολύ καλό της φίλο (μια εποχή είχαν αρραβωνιαστεί μάλιστα), Τάκη Σαγιώρ, να μου εξηγήσει τι συμβαίνει, και μου έγραψε ένα σημείωμα:

  • «Καλημέρα Νίκο μου, η Μαίρη έπαθε εγκεφαλικό, έπεσε και έσπασε την λεκάνη της. Η κόρη της την πήγε στο «Γεννηματά», την κράτησαν όσο έπρεπε και μετά την έδιωξαν! Στο σπίτι δεν γινόταν να την φροντίσουν! Λεφτά δεν είχε για ειδικευμένη κλινική και έτσι την πήγε στο γηροκομείο. Έχει κάπως σταθεροποιηθεί η κατάσταση, αλλά δεν πολυκαταλαβαίνει (έχει κενά)…»

Διαβάζω επίσης, και ελπίζω να είναι αλήθεια, ότι η κόρη της δήλωσε: «Όλα παίζονται μέρα με τη μέρα. Η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται. Θα πρέπει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο για να δούμε πώς θα μπορέσει να κινηθεί από εκεί και πέρα. Παρακολουθείται από γιατρούς και όλα θα πάνε καλά».

Με όλη την δημοσιότητα που πήρε το όλο θέμα, άρχισαν να την επισκέπτονται επώνυμοι φίλοι, να διαρρέουν φωτογραφίες μέχρι και βίντεο όπου τραγούδησε μαζί με την Κωνσταντίνα στον προαύλιο χώρο του γηροκομείου.

Πολύ πρόσφατα έμαθα πάλι ότι δεν πάει καλά, η πνευματική της υγεία δεν είναι όπως πρέπει, λέει και φαντάζεται πράγματα που δεν ισχύουν, ξεχνάει πρόσωπα και πράγματα κτλ. κτλ.

Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και κάποια στιγμή να βγουν να μας ενημερώσουν επίσημα γιατί αυτό το “σου είπα, μου είπες, έμαθα, μου είπαν” κτλ. δεν είναι πρέπον για μια τέτοια καλλιτέχνιδα. Επίσης ας μπουν οι δικοί της και να ανεβάσουν στην Wikipedia μια κανονική βιογραφία της, γιατί αυτή που υπάρχει είναι σκέτη ντροπή.

Και για να κλείσω, θυμήθηκα, ένα περιστατικό με την Μαίρη Λίντα, γύρω στο 1998, όταν ήμουν manager του Γιώργου Μαζωνάκη, και του έκανα ένα δίσκο μόνο με διασκευές. Του είχα και το τραγούδι του Μανώλη Χιώτη «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς», και σκέφτηκα να καλέσω την Μαίρη Λίντα, να συμμετάσχει στο κομμάτι κάνοντας φωνητικά – μόνο και μόνο για να έχω την υπέροχη φωνή της. Βρήκα το τηλέφωνο της, την πήρα, δέχτηκε με χαρά – παρ΄ όλο που θα έκανε δεύτερες φωνές –  μόνο που…. «κύριε Μουρατίδη, θα πρέπει να έρθετε να με πάρετε και να με ξαναγυρίσετε στο Λουτράκι», μου είπε η γλυκιά μου…..

Με την Άννα Βίσση, στην σκηνή του Rex όταν η Άννα την είχε καλεσμένη στο show της – ήταν η τελευταία φορά που την είδα να τραγουδάει live.
Στο γηροκομείο τραγούδησε στο προαύλιο με την Κωνσταντίνα.
Επίσκεψη από την Καίτη Γκρέϋ και τον Γιάννη Μπουρνέλη.
Η Πολύνα Γκιωνάκη την επισκέφτηκε και της έκανε παρέα.
Όπως και ο Τέρης Χρυσός.
What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του σταθμού μας!

We are an independent, non-profit, online radio Broadcasting 24/7 live from London, New York, Los Angeles, beyond

Subtitle
Install our free App:

Some description text for this item

Subtitle
Submit

Some description text for this item

Keep me up-to-date via email with the latest news, pre-sales and more from Rare Radio Store

© copyright 2022. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing
© copyright 2022. All Rights Reserved. Design & Development by Three Sixty Marketing